2000 håndspillere går til stålet i Thy mellem jul og nytår

Fra fredag til søndag er antallet af håndboldspillere i Thy væsentligt højere end normalt. Den 42. udgave af Thy Cup er i gang.

Mange har nok brugt de seneste dage i familiens skød med rigelige mængder julemad. Det gælder også Mathilde Lassen og Emilie Christensen fra Aars HK. Men nu er det slut. De har snøret håndboldskoene og er taget til Thy Cup med U17-holdet.

- Det har vi gjort inden og så bruger vi det her til lige at forbrænde lidt, siger Mathilde Lassen.

Hen over weekenden skal de to U17-spillere fra Aars og 2000 andre håndboldspillere kæmpe om medaljer til den 42. udgave af det traditionsrige julecup.

- Vi synes, at det er hyggeligt at være sammen med vores venner og komme ud og få nye bekendtskaber måske. Og spille en masse håndbold, siger Emilie Christensen. 

Emilie Christensen og Mathilde Lassen fra Aars HK.
Emilie Christensen og Mathilde Lassen fra Aars HK.
Foto: Troels Esmarch TV MIDTVEST

På sidelinjen sidder Mathilde Lassens mor. Hun er også godt tilfreds med at tilbringe et par dage mellem jul og nytår i en håndboldhal. 

- Hos os er det helt normalt, at vi bruger nogle af juledagene på at spille håndbold. Påsken er også lig med håndbold, og august er lig med opstart af håndbold, så det er helt naturligt, siger Tove Nygaard. 

350 frivillige sørger for at stævnet forløber gnidningsfrit. En af dem er stævneleder Steen Stoltenberg, der har været med i alle årene siden stævnets begyndelse i 70'erne. 

- Jeg håber, at spillerne får en rigtig god håndboldoplevelse sammen med holdet og alle de andre håndboldspillere, de møder. Det er det allerstørste ønske, vi har. Og at de rejser hjem med en god oplevelse og er tilfredse, siger han. 

Der er i år 174 hold tilmeldt Thy Cup, der fortsætter frem til og med søndag.

Mange tilbringer dagene mellem jul og nytår i en håndboldhal - blandt andet i Thy, hvor omkring 2000 deltagere skal dyste på håndbold-banen de kommende dage.