Thisted-virksomhed til salg for milliardbeløb

Cimbrias engelske ejere ønsker at sælge den store kornkoncern fra Thisted. Et salg vil kunne indbringe op mod 2 mia. kroner.

Thisted-virksomheden Cimbria er på vej til at blive solgt. Det skriver Børsen. Gennemføres et salg, er det fjerde gang på ti år, at der sker et ejerskifte i den store kornkoncern, der er en af de førende producenter inden for udstyr til korn og frø.

Det er Cimbrias ejere, den britiske fond Silverfleet, der leder efter nye købere til Thisted-virksomheden. Ifølge Børsen har fonden hyret den amerikanske investeringsbank Robert W. Baird & Co til opgaven.

Prisen på Cimbria kan ifølge Børsen ende på mellem 1,5 og 2 mia. kroner. Det betyder, at der vil blive tilført et stort beløb til det britiske fond ved et salg. Silverfleet eller den administrerende direktør i Cimbria, Søren Overgaard, vil ikke kommentere det mulige salg. 

- Det kan vi desværre ikke kommentere på, siger kapitalfonden til Børsen. 

En stor ordre på et silo-anlæg i Egypten til 750 mio. kroner har været med til, at Cimbria for regnskabsåret 2014/2015 kunne notere sig en stor fremgang i omsætningen med en stigning på 13 procent. Virksomheden har 848 ansatte på kontorer i hele verden.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.