Thisted-sag giver anholdte i Frankrig

Tidligere i år blev en fillipinsk kvinde anholdt i Thisted, mistænkt for at deltage i menneskesmugling af flere hundrede landsmænd. Nu er yderligere syv anholdt i Frankrig.

Midt- og vestjyske betjente har i Frankrig deltaget i en større operation, hvor en stribe mennesker er blevet anholdt, fordi de er mistænkt for organiseret menneskesmugling. Danskerne var observatører under den franske aktion, bekræfter vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi. Netværket menes at have sørget for smugling af et stort antal filippinere til især Danmark og Frankrig.

Sammenhæng med sag fra ThistedAktionen nær Paris og Saint Tropez har nær sammenhæng med en dansk efterforskning, hvor en kvinde i 40'erne har siddet varetægtsfængslet siden december. Kvinden, der har boet i Thisted, sigtes for at have hjulpet godt 600 filippinske landsmænd, både mænd og kvinder, til ulovligt ophold i EU.

 - Vi har arbejdet tæt sammen med fransk politi. Vi får adgang til deres oplysninger, og de får også adgang til vore, siger Michael Kjeldgaard.

Bagmænd har tjent op mod 10 millioner euroI Frankrig er syv personer blevet anholdt, og flere adresser er blevet ransaget. Europol oplyser i en pressemeddelelse fredag om sagen, at netværket kan have tjent op mod 10 millioner euro på den ulovlige trafik. Dansk politi har dog ikke beslaglagt nævneværdige beløb eller værdier.

 - Men der er ingen tvivl om, at der samlet set er tale om et stort beløb, siger Michael Kjeldgaard. 

Den danske sag trækker ud

Betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi efterforsker sagen sammen med kolleger i Rigspolitiet, herunder Bagmandspolitiet.Michael Kjeldgaard vil ikke gå i detaljer med den danske del af sagen, fordi retsmøderne har været holdt bag lukkede døre.

 - Vi håber, at den kan afgøres i løbet af efteråret, siger han.

Kvinden fra mistænkes for at have stået for papirarbejdet, så de mange landsmænd kunne få adgang til Europa for at arbejde.