Thisted og Skive blandt de ti hurtigste til at ordne byggesager

Thisted og Skive indtager top ti over kommuner med laveste byggesagsbehandling. Formanden for Dansk Byggeri i landsdelen er overordnet set tilfreds.

Der er stor forskel på, hvor lang tid landets kommuner er om at behandle byggesager. Thisted og Skive er blandt de hurtigste til at kigge papirerne igennem, når virksomheder eller borgere ønsker at bygge, viser en ny opgørelse, Dansk Byggeri har lavet.

I det hele taget er Niels Hansen, der er formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland godt tilfreds med landsdelens kommuner.

- Jeg ser med tilfredshed, at mange af kommunerne har oppet sig i de senere år. I mange tilfælde giver behandlingstiden af byggesager ingen problemer. Og generelt oplever jeg et godt samarbejde med sagsbehandlerne, siger han.

Mens Thisted og Skive ligger i top med en gennemsnitlig behandlingstid i 2017 på henholdsvis 17 og 20 dage, er kommunerne, Struer og Favrskov, betydeligt langsommere. Her er ventetiden 48 og 66 dage.

- I komplicerede byggesager kan det tage lidt tid at få byggetilladelsen, men der har jeg oplevet, at vi kan tale med kommunen om en grave-støbe tilladelse, så vi kan komme i gang med arbejdet. Så bliver byggeriet ikke unødig forsinket, mens kommunen undersøger andre forhold, der skal til for at give den endelige byggetilladelse, uddyber Niels Hansen.

Her ses alle de midt- og vestjyske kommuners tal. Foto: Screendump / Dansk Byggeri

Resultaterne er en del af en kommunal undersøgelse, Dansk Byggeri foretager, hvor kommunernes erhvervsvenlighed sammenlignes på en lang række områder. En undersøgelse, der offentliggøres til juni.

Læs også Store forskelle i kommuners byggegebyrer