Thisted lukker fire plejecentre

Kommunalbestyrelsen i Thisted kommune besluttede i går aftes at lukke i alt fire plejecentre i byen. Flere besparelser kan være på vej.

Thisted lukker fire plejecentre. Det vedtog et flertal i Thisted Kommunes kommunalbestyrelse på et møde i går aftes. Lukningen sker som et led i en ny udviklingsplan for sundheds- og ældreområdet i Thisted og derfor kan flere besparelser være på vej.

De fire centre, der altså nu får dødsstødet, er Stenhøj i Vesløs, Sct. Mortensgaard i Ydby, Nors Ældrecenter og Vestergården i Sundby.

400 mødt frem i protest

Netop udsigten til lukning af plejecentrene havde fået godt 400 borgere til at møde frem for at overvære den endelige drøftelse og beslutning. Mange kom for at vise deres modstand mod planen.

Men de kom altså forgæves. Et flertal på 19 ud af 26 fremmødte politikerne i Thisted Kommunes kommunalbestyrelse stemte nemlig for lukningen af de fire centre.

Herunder både Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative, mens nogle socialdemokrater stemte i mod.

Det er endnu uvist præcist hvornår plejecentrene lukker.

Sikkert er det, at Plejecentret Stenhøj i Vesløse ikke vil acceptere kommunens beslutning om lukning. De vælger derfor at åbne et friplejehjem i stedet for. Se mere om det i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30.

01:54 Luk video