Thisted får millioner til ny passage i bymidten

​Thisted er med blandt 11 udvalgte byer, der får et økonomisk bidrag af Realdania til at gøre bymidten mere attraktiv.

I Thisted kan man se frem til at få adskillige millioner kroner i støtte til en ny passage, som skal forbinde midtbyen med havnen og fjorden.

Det er kommet frem torsdag, efter Realdania har afsluttet første ansøgningsrunde til projektet ’Hovedbyer på forkant’.

- Vi vil være med til at skabe et loop i bymidten i Thisted, så man kan tage nogle smutveje og ikke skal gå hele vejen udenom for at komme ned til havnen, siger projektchef i Realdania Björn Emil Härtel Jensen.

- Det er et ret enkelt greb i byplanlægningen, som i virkeligheden er et princip, man kender fra storcentre. Det handler om at komme de ’døde’ ender i en gågade til livs, så vi kan få aktiveret hele bymidten, lyder det.

Disse byer modtager støttekroner fra Realdania

Kan få op til otte millioner kroner

Realdania støtter kommunerne, som alle ligger i yderområder, med mellem 300.000 og otte millioner kroner, fordi mange af hovedbyerne er under pres. Handlen udgør en stadig mindre del af gågadens liv, og lige nu er der ikke noget, som tyder på, at tendensen ændrer sig.

Netop derfor er Thisted med på listen over de udvalgte byer, som får penge til at udvikle byen for.

Hvor mange støttekroner der tilfalder Thisted Kommune er ikke fastlagt endnu, men ifølge projektlederen kommer det til at ligge i den høje ende af skalaen.

- Vi kommer formentlig til at bevæge os op omkring størrelsesordenen otte millioner kroner, uden at jeg kan give et konkret beløb. Det afhænger helt af planlægningen, og hvor meget kommunen selv vil putte i projektet. I udgangspunktet deler vi udgifterne ligeligt mellem os (Realdania, red.) og kommunen, forklarer Björn Emil Härtel Jensen.

- Vi vil gerne være med til at skabe en fornuftig løsning i Thisted. Og vi håber, at det både kan give livskvalitet og inspirere andre til at få idéer til nye projekter.

Realdania har i alt afsat 73 millioner kroner til kampagnen. Senere i år er der mulighed for at ansøge om flere midler i en anden ansøgningsrunde.

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.