Thisted får ny videregående uddannelse

Fremover vil unge i Thy og på Mors kunne uddanne sig til produktionsteknolog i Thisted.

Unge i Thy-Mors får nu endnu en videregående uddannelse at vælge mellem, hvis de gerne vil læse videre i Thisted.

quoteVi har sammen med Thisted Kommune og det lokale erhvervsliv kunnet se, at der er behov for en uddannelse som den her i lokalområdet.

Peter Møller Pedersen, uddannelsesdirektør på UCN

Professionshøjskolen UCN har nemlig fået den endelige godkendelse i hus til at udbyde uddannelsen til produktionsteknolog via en såkaldt uddannelsesstation.

Det oplyser UCN i en pressemeddelelse.

I forvejen udbyder UCN produktionsteknologuddannelsen i Aalborg. Forventningen er, at der årligt skal optages 20-25 studerende på den nye uddannelsesstation i Thisted, der åbner dørene til september 2020.

- Vi har igennem længere tid undersøgt muligheden for at etablere uddannelsen i Thisted, og derfor er vi meget glade for, at vi efter en rigtig god proces nu er klar til at udbyde den til sommer, forklarer Peter Møller Pedersen, uddannelsesdirektør på UCN, og fortsætter: 

- Vi har som professionshøjskole en vigtig opgave i forhold til at udbyde uddannelser i hele Nordjylland, og vi har sammen med Thisted Kommune og det lokale erhvervsliv kunnet se, at der er behov for en uddannelse som den her i lokalområdet.

FAKTA:

Afgørende for de unge og erhvervslivet

Hos Thisted Kommune er der stor begejstring over den nye uddannelsesmulighed, som både er til gavn for de unge og erhvervslivet, der efterspørger videregående teknisk arbejdskraft.

- Det er rigtigt godt, at de unge nu kan begynde på uddannelsen og stadig bevare deres base i Thy, fordi de studerende både kan bevare en tæt tilknytning til deres lokalområde og samtidigt have en tæt kontakt til de mange lokale virksomheder, som efterspørger deres arbejdskraft.

- Det kommer alle til gode, når de første produktionsteknologer er klar til at blive ansat i 2022, fortæller Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune.

Læs mere om produktionsteknologuddannelsen på UCN

Se også dette tv-indslag: 12-15 studerende begynder at studere til markedsføringsøkonom i Skjern til august.