Thisted Bryghus udvider for 30 millioner

Thisted Bryghus løfter sløret for planerne om en helt ny bygning til at brygge øl i. Udvidelsen kommer til at koste 30 millioner kroner.

En investering på godt 30 millioner kroner i en helt ny bygning og udskiftning af det nuværende bryggeri skal være med til at klæde Thisted Bryghus på til fremtiden.

quote- Det handler om at fremtidssikre Thisted Bryghus.

Aage Svenningsen, Bryggeridirektør, Thisted Bryghus

Aage Svenningsen har været bryggeridirektør siden 2010. Her står han foran den nuværende bryggeribygning i Thisted. 
Aage Svenningsen har været bryggeridirektør siden 2010. Her står han foran den nuværende bryggeribygning i Thisted. 
Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

- Det nuværende brygværk er over 60 år gammelt, men det har udtjent sin værnepligt, og nu er tiden inde til at skifte det ud. Derfor har vi besluttet at udvide med en ny bygning, der skal rumme maltlageret, et nyt brygværk og på sigt også hele procesområdet, fortæller Bryggeridirektør Aage Svenningsen.

Den nye bygning bliver på 500 kvadratmeter og kommer til at ligge i forbindelse med de eksisterende bygninger på Bryggerivej i centrum af Thisted. Hele projektet er ude i offentlig høring og lokalplanen skal til slut godkendes af Thisted Kommune.

- Går alt i gennem starter vi med at bygge så snart, at vi har tilladelserne på plads fra kommunen, fastslår Aage Svenningsen. 

Sådan kommer Thisted Bryghus nye bryggeribygning til at se ud.
Sådan kommer Thisted Bryghus nye bryggeribygning til at se ud.
Foto: Illustration, Thisted Bryghus

Byggeri forventes færdigt allerede i 2019

Han håber, at investeringen på godt 30 millioner kroner vil stå klar i slutningen af 2019. Nybyggeriet betyder, at bryghuset kan fortsætte med at brygge øl mens byggeriet af den nye bygning står på. Målsætningen er ifølge direktøren at forblive Danmarks bedste bryggeri.

- Det handler om at fremtidssikre Thisted Bryghus. Det nye anlæg betyder, at vi kan brygge nogle flere bryg og sikre en fortsat god kvalitet, siger Aage Svenningsen.

Thisted Bryghus blev kåret som Årets Danske Bryggeri i 2015, 2016 og 2017 af Forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster. Bryggeriet har 25 ansatte og omsatte sidste år for 56 millioner kroner.

Hør bryggeridirektør Aage Svenningsen fortælle om det nye byggeri. 

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.