Thisted Bryghus satser på saft

Thisted Bryghus lancerer denne uge fire helt nye drikke. Men af en lidt anden kaliber end normalt - nemlig saftevand.

Sådan ser de fire første smagsvarianter ud fra Thisted Bryghus' nye saftevands-serie.

De er nok mest kendt for deres øl, men som noget helt nyt vil Thisted Bryghus også til at satse på at producere saftevand. Fire varianter kommer på markedet denne uge.

- Vi har mærket en stor interesse på markedet allerede, så det tegner rigtigt godt, siger administrerende direktør i Thisted Bryghus, Aage Svenningsen.

- Vi lavede et forsøg med økologisk saft i 2007, men tiden var ikke den rigtige på det tidspunkt.

Aage Svenningsen, administrerende direktør i Thisted Bryghus.

Saftene er resultatet af endnu et lokalt samarbejde i Thy, nemlig mellem Thisted Bryghus og Thy Økobær.

Læs også Specialøl og varm sommer giver rekordresultat for Thisted Bryghus

- Samarbejdet med Thisted Bryghus betyder, at vi kan bruge tiden på at forfine og udvikle smagsvarianterne af saften. Tapningen sker i lokaler på Thy Økobær, der er beliggende mellem Vesterhavet og Limfjorden med marker op ad Nationalpark Thy, fortæller Tine Dalbøl Dahl - der står for udviklingen af saftserien.

- Vi tager os af hele processen, fra vi plukker bærrene og til, at de ender på flaskerne, og så sørger Thisted Bryghus for alle andre dele af samarbejdet. Det er et samarbejde, vi er rigtigt glade for, fortæller Tine Dalbøl Dahl.

Flere drikker saft til maden

Thisted bryghus har set et marked for saften. Efter deres vurdering er der nemlig flere og flere, der tager bær-drikken til sig. Og mange vælger at nyde saften til deres mad - blandt andet på restauranter og cafeer.

Tapningen sker i lokaler på Thy Økobær, der er beliggende mellem Vesterhavet og Limfjorden.

Tine Dalbøl Dahl, Thy Økobær

- Vi lavede et forsøg med økologisk saft i 2007, men tiden var ikke den rigtige på det tidspunkt. Det er den nu, siger administrerende direktør i Thisted Bryghus, Aage Svenningsen.

De nye safter er koldpressede, ufiltreret og lavet på økologiske bær fra Thy Økobær. De første fire varianter, Thisted Bryghus sender på markedet, er stikkelsbær, Solbær, Hvide Ribs med Blåbær samt Hvide Ribs med Havtorn.