Thisted Bryghus sætter rekord

Thisted Bryghus har haft et forrygende år. De har rekordoverskud - blandt andet pga. en masse nye øl

Thisted Bryghus satte omsætningsrekord sidste regnskabsår. Salget rundede 43,1 mio. kroner, hvilket er 4,6 mio. kroner - eller 12% - mere end sidste år.

Overskuddet fulgte med og endte på 920.000 kroner efter afskrivninger. Resultatet er bedre end forventet.

- vi har brugt 1.6 million kroner på investeringer som budgetteret. Herudover er der investeret en million kroner på at skifte fustager, som er finansieret over driften, fortalte bryggeridirektør Aage Svenningsen de 1.400 fremmødte aktionærer på generalforsamling i Thy Hallerne lørdag.

Innovation bærer udviklingen

Det er femte år i træk, at bryggeriet har sorte tal på bundlinjen og det skyldes blandt andet produktudvikling. Bryggeriet har de seneste to år lanceret 25 nye øl.

- hvis vi skal overleve som bryghus, er det vigtigt, at vi fortsætter med at udvikle nye specialøl til markedet. I dag udgør specialøl cirka 15% af det totale marked. Udviklingen viser, at satsningen på specialøl og Økologisk Øl er helt rigtigt for Thisted Bryghus. Jeg er ikke i tvivl om, denne udvikling vil fortsætte, da interessen for specialøl aldrig har været større, slog Aage Svenningsen fast.

Han pegede blandt andet på Nationalpark-øllene Klithede, Faddersbøl og Thagaard samt Cold Hawaii øllene, hvor af den ene er en ny rav-øl. Men også Jack & Beer, der er Stenøl tilsat Bourbon Whisky og lageret på egetræsspåner, samt Madagascar, en mørk Stout, der er brygget med Madagascar Vanilla samt både belgiske og engelske serier og ikke mindst Beer Geek LimfjordsPorter, der er brygget sammen med Mikkeller.

Omfattende investeringer forude

Igennem de seneste fem år, har Thisted Bryghus løbende tilpasset produktionsapparatet til fremtiden og erstattet gammelt produktionsudstyr med nyt. En proces, der vil fortsætte.

- Udover at fremtidssikre produktionsapparatet, er det også med til, vi kan klare den øgede efterspørgsel, samt øge leveringssikkerheden overfor vore kunder. Blandt andet ved, at vi i indeværende regnskabsår, rejser to nye tanke med en kapacitet på 400.000 liter for at kunne efterkomme efterspørgslen, sagde Aage Svenningsen.

Ligeledes i indeværende regnskabsår investerer Thisted bryghus i to robotter, der skal klare flytning af tomme og fyldte ølkasser, samt en robot, der skal klare opgaven med, at tage tomme ølflasker op af kasserne, inden flaskerne transporteres videre til vaskemaskinen.

- Robotterne er klart de største investeringer i dette regnskabsår, men med disse tiltag, er tappelinjen fuldendt og kapaciteten er fordoblet, slog Aage Svenningsen fast.

Positiv udvikling fortsætter

Bryggeridirektøren kan allerede nu se, at bryggeriets udvikling fortsætter af det positive spor.

- Når vi ser på igangværende regnskabsperiode, er vi kommet godt i gang. Bryghusets julesalg er gået meget tilfredsstillende. Omsætningsudviklingen fra sidste regnskabsperioder fortsatte i første kvartal i den nye regnskabsperiode, sagde Aage Svenningsen.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.