Testede nyt udstyr: Tre narkobilister anholdt

Tre ud af seks bilister var påvirkede, da politiet tog nyt udstyr i brug i nærheden af Thylejren. Politiet advarer om, at udstyret kan finde spor af hash flere dage efter, at man har røget (arkivfoto).

Der var gevinst, da lokalpolitiet i Thisted torsdag eftermiddag bestemte sig for at teste et nyt udstyr, der kan afsløre narkopåvirkede bilister.

Betjentene lagde sig på lur i nærheden af Thylejren - seks bilister blev vinket ind til siden, og tre af dem viste sig at være påvirkede.

- Vi fik udleveret udstyret i mandags, og det her var vores første aktion. Det er trist, at procentdelen af påvirkede var så høj, men positivt, at udstyret virker efter hensigten, siger lederen af lokalpolitiet i Thisted, Poul Vestergaard Lau til tvmidtvest.dk.

Svar med det samme

Det nye udstyr virker på den måde, at betjentene tager en spytprøve med en pipette - og et elektronisk apparat kan så med det samme afsløre, om der er spor af narko. Herefter bliver der taget en blodprøve, der officielt bekræfter fundet.

- Tidligere var det mest vores fornemmelse, der var afgørende for, om der blev taget en blodprøve. Det nye udstyr kan med det samme fortælle, om der er noget at komme efter, siger Poul Vestergaard Lau.

Kan måles i flere dage

Hvis man bliver taget med narko i blodet, står man allerede første gang til en ubetinget frakendelse af kørekortet og en bøde, der svarer til en netto månedsløn. Og politiet advarer om, at udstyret er meget effektivt og følsomt. Det kan finde rester af hash i blodet flere dage, efter at man har røget.

De tre bilister, der blev anholdt under torsdagens aktion, havde alle hash i blodet, og den ene prøve viste også spor af metamfetamin.

Politiet kontrollerede også passagererne i de seks biler, der blev standset, og beslaglagde samtidig 153 gram hash. I alt otte mænd blev sigtet under aktionen.

01:49 Luk video