Sygehus Thy-Mors: Cheflæge fortid efter kritik

Cheflæge Hans Ole Holdgaard er fortid på sygehuset. Det sker efter at tre læger på Sygehus Thy-Mors er fritaget fra kontakt med patienter efter fejlbehandling.

Ledelsen på Sygehus Thy-Mors fritstilles, og cheflæge Hans Ole Holdgaard er fortid på sygehuset. Det sker efter, at tre læger på Sygehus Thy Mors er fritaget fra kontakt med patienter efter flere sager om fejlbehandling af patienter.

Den konstituerede sygehusdirektør for Sygehus Thy-Mors, Henrik Larsen, er den eneste i sygehusledelsen, der fortsætter.

Organisatorisk omlægning

Cheflæge Hans Ole Holdgaard, der har skullet stå på mål for den lægefaglige praksis på Sygehus Thy-Mors, bliver ikke en del af sygehusets ledelse fremover. De bekræfter sygehusdirektøren i dag for TV MIDTVEST.

- Cheflægen er blevet en del af en organisatorisk omlægning og der skal indgås en personlig aftale med ham på den baggrund.

Til spørgsmålet om, om cheflæge Hans Ole Holdgaard fortsætter på Sygehus Thy-Mors, svarer Henrik Larsen:

- Han er ansat af regionen indtil der bliver indgået en personlig aftale, og kan hans kompetencer bruges et andet sted i regionen, så gør regionen gerne det, lyder det fra Henrik Larsen til TV MIDTVEST.

Det er nu sygehusdirektør Henrik Larsens opgave at sammensætte sygehusets nye ledelse. Han har siddet som konstitueret direktør siden marts 2015.

Intern undersøgelse af sygehuse

Region Nordjylland har på baggrund af sagen om fejlbehandling på Sygehus Thy-Mors valgt at igangsætte en intern undersøgelse både af hensyn til patienterne og til de pågældende læger. Ud over genopretningen af situationen på Sygehus Thy Mors, arbejder regionen på at kulegrave situationen på alle regionens sygehuse med fokus på lægernes kvalifikationer.

- På grund af den usikkerhed, der er opstået, har vi besluttet at undersøge alle sygehuse i regionen. Det er helt afgørende for os, at patienter kan have fuld tillid til kvaliteten af den behandling, de modtager på sygehuse i Region Nordjylland, siger sundhedsfaglig direktør Jens Winther Jensen.

Se mere om sagen i vores udsendelse 19.30:

Sygehus Thy-Mors skal have ny ledelse, efter en læge har fejlbehandlet flere patienter.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sundhed.