Svindelsag mod Hanstholm-vognmand

Vognmandsfirmaet P. Bjarne Andersen fyrede fornylig alle sine chauffører. Nu er fimaet involveret i en sag om fusk med køre-hviletid.

En stor svindelsag er under opsejling mod vognmand Per Bjarne Andersen i Hanstholm. Politiet har netop afsluttet efterforskningen af en sag, hvor firmaet skal have fusket med køre-hviletidsbestemmelserne.John G. Christensen, leder af færdselspolitiet i Midt- og Vestjylland, bekræfter, at der er tale om en større sag, som Rigspolitiet og Midt- og Vestjyllands Politi har efterforsket siden februar sidste år.

Ingen sammenhæng med fyringer

For ni dage siden fyrede vognmand Per Bjarne Andersen samtlige 20 chauffører. Han afviser i dag, at der er nogen sammenhæng mellem politisagen og fyringerne, men han vil ikke kommentere sagen yderligere. I virksomhedens seneste årsrapport er politisagen nævnt som en eventualforpligtelse, der må antages at kunne få indflydelse på regnskabet.

Tidligere chauffører afhørt

Ifølge lastbilmagasinet er 27 tidligere ansatte chaufører afhørt i svindelsagen, men politiet er meget tilbageholdende med at fortælle detaljer om sagen.

 

Stor sag om køre-hviletid på vej mod vognmandsfirma i Hanstholm

Vi fortalte første gang om sagen 18. april 2011: