Svejsere fra hele verden vil til Thisted efter avisartikel

Sjørring Maskinfabrik efterlyste gode svejsere i en artikel i den globale avis The New York Times. Nu vælter henvendelser ind fra hele verden.

Mexico, Letland, Italien, Tyrkiet. Mange steder i verden er arbejdsløsheden høj og viljen til at rejse for et job er stort. Men hos Sjørring Maskinfabrik har de svært ved at finde dygtige svejsere med certifikaterne i orden.

- Hvis der kommer 8-10 stykker med de rigtige kvalifikationer, så ansatte vi dem i morgen, siger Peter Enevoldsen, Økonomichef i Sjørring Maskinfabrik.

Og det var derfor en journalist fra den verdensomspændende avis, The New York Times ringede. De ville fortælle om situationen i Danmark, hvor det for flere virksomheder lige nu er svært at skaffe faglært arbejdskraft. 

- Lige pludselige vælter det ind. Jeg ender med at have 250 henvendelser fra folk, der søger arbejde, siger Peter Enevoldsen til TV Midtvest.

Du kan læse artiklen i The New York Times her. 

Versioner af artiklen var nemlig blevet oversat til italiensk, kroatisk, tyrkisk og endda spansk i en mexicansk avis. Og det gav lige pludselig tryk på mailboksen.

- Der er en del, hvor kvalifikationen overhovedet ikke er til stede. Men lige nu har vi sendt et svar tilbage til tre personer, hvor vi gerne vil høre nærmere og se deres certifikater, siger Peter Enevoldsen.

Virksomheden kan nemlig godt finde den ufaglærte arbejdskraft, de skal bruge, men det er straks sværere at finde dygtige svejsere, der kan arbejde med tykke stålplader.

Måske kan artiklen i The New York Times skaffe ny arbejdskraft til virksomheden i Sjørring. For virksomheden med 250 medarbejdere har det foreløbigt være en god oplevelse at komme på verdenskortet.

- Det har givet en god postiv omtale, som jeg ikke selv på nogen måde havde forventet, siger Peter Enevoldsen

Blandt andet har borgmesteren i Thisted Kommune, Lene Kjelgaard (V), delt artiklen i et opslag på Facebook. 

 

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.