Surfer fra Klitmøller vinder EM

Casper Steinfath fra Klitmøller har vundet det EM-guld i surf-disciplinen Stand Up Paddle Surf. Foto: Noelani Sach

20-årige Casper Steinfath fra Klitmøller vandt i weekenden EM i surf-disciplinen Stand Up Paddle Surf. Konkurrencen foregik ved Rom i Italien, og her dominerede Casper Steinfath finalen.

- Det er helt vildt, og det har været så fedt. Niveauet er på vej op, og der har været deltagelse fra hele Europa, så jeg er super glad for resultatet, siger Casper Steinfath til tvmidtvest.dk.

Lørdag vandt han det korte sprint-race på en 300 meter bane, hvor de skulle gennem bølgerne og rundt om bøjer. Her vandt han med 10 sekunder. Søndag blev det til en 2. plads i 10 km langdistance, selv om forholdene var udfordrende med vind og bølger. Det samlede resultat var nok til at sikre ham sejren.

Dobbelt verdens- og europamester

Det er i år anden gang, Casper Steinfath, der er kendt som 'The Viking' i surfkredse, vinder EM i disciplinen. Tidligere i år har han også vundet VM-guld i Nicaragua for anden gang.

- Det er lige fantastisk hver gang, men det smager også lidt sødere hver gang. Jeg tror min succes har noget med forholdene i Klitmøller at gøre. Vi har en masse forskellige forhold og får en alsidig uddannelse, siger Casper Steinfath, der til daglig træner på fuld tid i Klitmøller.

'The Viking' har surfet hele sit liv, og han har dyrket paddle surfing i seks år. Paddle surfing er den hurtigst voksende vandsport i hele verden.

Foto: Noelani Sach

Foto: Peter Steinfath