Surf-verdensmester udløste redningsaktion: Jeg var bare ude og træne

Klitmøller-surfer ærger sig over, at han ufrivilligt var hovedperson i en større redningsaktion mandag aften. Han vil nu udbrede kendskabet til sporten.

Mandag aften udløste verdensmester i Stand Up Paddle Surf, Casper Steinfath, en større redningsaktion mellem Klitmøller og Hanstholm. Det skriver Limfjordupdate.

Et tysk ægtepar slog alarm, da de spottede den kendte klitmøller-surfer ud for kysten. Kort tid efter var redningsbåd, helikopter og politi tilstede i området. 

- 10 minutter efter jeg var færdig med min træning og var kommet i land ved surfklubben NASA i Klitmøller, så jeg redningsbåde på vej fra Hanstholm og tænkte, at det måske var mig, de ledte efter, siger Casper Steinfath til Limfjordupdate.dk.

Han fik hurtigt kontaktet Farvandsvæsenet og meldt sig sikker på land, men helikopter og andre redningsfartøjer var allerede i aktion. 

Redningsaktion kunne være undgået

Den storstilede, men forgæves redningsaktion ærger Casper Steinfath. Han mener, at den kunne være undgået, hvis kendskabet til surf-sporten var større.

- Jeg var 100 procent  i kontrol og forberedt, men desværre er det ikke alle, der kender til det, vi laver på havet eller forstår forholdene, så godt som vi gør, siger han til Limfjordsupdate.dk. 

Nu vil den verdenskendte Klitmøller-surfer tage sagen i egen hånd og blandt andet kontakte Redningstjenesten i Hanstholm og Dansk Surf og Rafting Forbund.

- Jeg synes, vi surfere bør hjælpe med at udbrede kendskabet til "Downwind" og andre vandaktiviteter på havet og fjorden, så vores sjove legetimer ikke fører til unødvendige redningsaktioner, siger Casper Steinfath til Limfjordupdate.dk. 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.