SUP VM i Vorupør risikerer aflysning

Arrangørerne af SUP VM i Vorupør mangler 1,2 millioner kroner i sponsorstøtte. Derfor risikerer arrangørerne nu at skulle aflyse VM i september.

Forsvarende verdensmester i SUP, Casper Steinfath, risikerer ikke at kunne forsvare sin titel på hjemmebane til september, fordi der mangler sponsorer.

Hvis der ikke bliver skaffet 1,2 millioner i sponsorkroner meget snart, så risikerer arrangørerne af CopenColdHawaii at måtte aflyse SUP (Stand Up Paddle) VM, skriver Limfjord Update. Det skal efter planen afholdes fra den 1. til den 10. september. 

Det vil være et stort prestigetab for både dansk surfsport, men i den grad også for Thy. I Cold Hawaii i Klitmøller kan den forsvarende verdensmester Casper Steinfath derfor risikere ikke at kunne forsvare sin VM-titel på hjemmebane. 

Læs også Vorupør bliver værtsby for VM i surf

Har søgt om underskudsgaranti

Derfor har arrangørerne nu søgt om en underskudsgaranti på 250.000 kroner hos Thisted Kommune. 

Kommunen støtter eventet med 200.000 kroner til eventudvikling og 300.000 til afvikling af selve mesterskabet. Udover det har også Sport Event Denmark bidraget med 500.000 kroner og Region Nordjylland med 800.000 kroner, mens Wonderful Copenhagen bidrager med 100.000 kroner, fordi noget af eventet også bliver afviklet i København. De øvrige udgifter skal dækkes af sponsorer. 

Thisted Kommune har valgt at lægge det forholdsvist store beløb, fordi eventets omfang med omkring 300 atleter vil være god markedsføring for Cold Hawaii og kommunen. Samtidig er det også et unikt samarbejde mellem den jyske vestkyst og hovedstaden, som er de to steder i landet, der trækker flest turister til. 

Sponsorer sprunget fra

En af grundene, til at man pludselig står og mangler et beløb i den størrelsesorden, er, at Dansk Kyst- og Naturturisme og VisitNordjylland ikke bidrager, hvor arrangørerne ellers havde forventet 250.000 kroner, skriver Limfjord Update. 

Alligevel er der dog forhandlinger i gang med flere fonde, som vil kunne indbringe et større beløb. Lykkes det ikke, kan Thisted Kommune være nødsaget til at smide ekstra penge efter projektet.