Sund fornuft eller konspirationsteori?: Jesper fra Viborg nægter at bære mundbind

Jesper Jørgensen mener, at det er diktatur, når regeringen udsteder restriktioner. Han forstår ikke, hvorfor danskerne retter ind og gør, hvad regeringen siger.

I morgen er det to uger siden, at mundbindet for de fleste af os blev en fast følgesvend, når vi eksempelvis skal handle ind eller køre med offentlig transport. Men det er ikke alle, der har budt mundbindet velkommen.

quoteJeg ville da ønske, at det hele er en stor fejltagelse, og at de ting, jeg mener, er ren bullshit. Det ville være fantastisk.

Jesper Jørgensen, selvstændig og frihedskæmper

Jesper Jørgensen fra Viborg nægter nemlig at bruge mundbind og tror, at regeringen bruger coronavirussen til at få mere magt over befolkningen.

- Det er simpelthen, for at sige det på godt jysk, den største forbandede gang svineri af diktatur over det danske folk.

Mens coronaepidemien raser i det danske land, så kæmper den selvstændige murer fra Viborg imod. Han vil ikke finde sig i at blive tvunget til at bære mundbind, og Jesper Jørgensen forstår ikke danskerne, der uden spørgsmål følger restriktionerne.

- Jeg synes, at det er uhyggeligt at se, hvordan alle os danskere på ufattelig kort tid bare retter ind og finder os i de ting, der bliver presset ned over hovedet på os.

- Jeg har ikke samvittighed til andet

Jesper Jørgensen deltager flere gange om ugen i demonstrationer. Blandt andet demonstrerede han foran Christiansborg i sidste uge imod epidemilovgivningen.

På fredag skal han afsted igen. Denne gang går turen til Thisted, hvor han vil vise sin utilfredshed med minkaflivningerne. Noget han føler sig nødsaget til.

- Jeg har ikke samvittighed til andet. Når jeg ser noget, der er så rygende forkert, og som kommer til at skade næste generation, så har jeg ikke samvittighed til at sidde på min røv, siger Jesper Jørgensen og tilføjer.

- Det er fantastisk at se så mange danske frihedskæmpere til demonstrationerne.

Konspirationsteori eller sund fornuft?

Jesper Jørgensen er markant i sine holdninger, og hvis man går en tur i sin lokale dagligvarebutik, vil man også finde ud af, at langt de fleste danskere affinder sig med restriktionerne. Den selvstændige murer håber da også, at alle hans mundbindsbærende medborgere har ret.

- Hold kæft, det gad jeg godt. Der ville ikke være noget bedre. Jeg ville da ønske, at det hele er en stor fejltagelse, og at de ting, jeg mener, er ren bullshit. Det ville være fantastisk.

Spørger man en forsker i konspirationsteorier, så skal folk som Jesper Jørgensen tages alvorligt. Ikke fordi Jesper Jørgensen nødvendigvis har ret, men fordi påstande uden belæg kan sprede sig i samfundet.

- På kort sigt kan det være med til at skade bekæmpelsen af corona. Hvis der er tilpas mange, der ikke tror på, at virussen findes, eller tror, at vacciner er farlige, kan det på længere sigt skabe splittelse i samfundet, siger Silas Marker, der forsker i konspirationsteorier på Københavns Universitet.

En titel som konspirationsteoretiker er frihedskæmperen fra Viborg ikke bange for. 

- Du kan godt kalde mig konspirationsteoretiker, men jeg vil nu mere kalde det evnen til at tænke selv og stille spørgsmål.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.