Strammer op efter fejlbehandlinger

Problemerne med ikke kvalificerede læger var isoleret til Sygehus Thy-Mors, konkluderer Region Nordjylland efter en intern undersøgelse. Alligevel kommer der nu skærpede krav til sygehusledelserne.

Region Nordjylland strammer nu op på ledelsesansvaret på regionens sygehuse.

Det sker som en direkte udløber af sagen fra Sygehus Thy-Mors, som blev kritiseret for at have ikke kvalificerede læger ansat. Det kom blandt andet frem, at en læge havde arbejdet på kirurgisk afdeling trods flere advarsler om, at han ikke var dygtig nok - og at der var sket flere fejlbehandlinger.

Regionen oplyser i en pressemeddelelse, at de lokale ledelser fremover altid skal indhente referencer, når en ny læge skal ansættes. Samtidig skal der tages initiativ til en samtale med lægen, hvis der kommer afgørelser fra for eksempel Patientombuddet. Og referatet af denne samtale vedlægges lægens personalesag.

Samtidig skal ledelserne en gang om året give en redegørelse, hvor de svarer på, om de kan stå inde for lægernes kvalifikationer.

- I vores regionale kortlægning har vi set huller på denne praksis, som vi nu strammer op på. Det er helt tydeligt, at patientsikkerheden går forud for alt, siger sundhedsfaglig direktør Jens Winther Jensen.

Samtlige læger har været under lup

Samtlige læger på regionens sygehuse er oven på sagen i Thisted blevet set efter i sømmene. I fire tilfælde har man overvejet, om de fortsat skal være ansat.

Af de tre læger, der er blevet kritiseret i offentligheden, er de to ikke længere ansat. Den tredje arbejder stadig på Sygehus Thy-Mors, idet undersøgelsen viste, at der ikke var noget fagligt at udsætte på hans arbejde.

Derudover har regionen speciel fokus på en læge, der er ansat i psykiatrien. Vedkommende er der - som der i pressemeddelelsen - taget hånd om.

Alt i alt konkluderer den sundhedsfaglige direktør, at problemerne i Thisted var et isoleret tilfælde.

- Vi kan ud fra tilbagemeldingerne konkludere, at der er tale om en isoleret problemstilling, der alene vedrører Klinik Kirurgi på Sygehus Thy-Mors, siger direktør Jens Winther Jensen.

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.