Stort flertal for slagterifusion

Torsdag aften stemte et stort flertal af ejerne for et forslag om at fusionere slaterierne Tican og Danish Crown.

 Med et overvældende flertal har ejerne af Tican og Danish Crown her til aften godkendt fusionen af de to andelsselskaber.

Både i Hanstholm, hvor Tican holdt generalforsamling, og i Horsens, hvor Danish Crowns repræsentantskab var samlet, blev fusionen vedtaget med meget bred tilslutning.

- Vi havde en både saglig og konstruktiv debat. Det, der først og fremmest optager vores andelshavere, er helt naturligt, hvordan de skal komme igennem de to år, hvor en del af deres restbetaling skal gå til udligning af forskellen i det aktuelle indtjeningsniveau og egenkapitalen. Det ændrer dog ikke på, at der var bred opbakning til fusionen, siger Jens Jørgen Henriksen, formand for Tican.

Beslutningen om at samle de to andelsejede slagterivirksomheder i et fælles selskab kommer efter, Tican igennem længere tid har arbejdet på at finde en økonomisk samarbejdspartner.

Blandt Ticans ejere sagde 91 pct. ja til fusionen, mens Danish Crowns repræsentantskab sagde enstemmigt ja med 100 pct. for.

- Jeg er rigtig glad for, at der er så massiv opbakning blandt ejerne i begge selskaber. Det viser, at den her fusion er den rigtige løsning i situationen, og et klart ja fra ejerne på begge sider skaber et rigtigt godt fundament for arbejdet med at fusionere de to virksomheder, siger Danish Crowns formand Erik Bredholt.

Både Tican og Danish Crown er internationale selskaber med størstedelen af deres omsætning uden for Danmark og en betydelig del uden for EU. Selv om der i dansk sammenhæng er tale om en væsentlig fusion, vil det fusionerede selskab fortsat blive en forholdsvis lille spiller på det europæiske marked.

Fusionen skal nu godkendes af de relevante konkurrencemyndigheder.

I videoen kan du se et indslag om fusionen:

En sammenlægning af slagterierne Tican og Danish Crown kom i dag et stort skridt nærmere. Andelshaverne i det lille Thisted-selskab Tican var sidst på eftermiddagen til generalforsamling med ét punkt på dagsordenen: Fusion med giganten Danish Crown. Men langt fra alle var begejstrede

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.