Stor stigning: Norske fiskere strømmer til Hanstholm

Antallet af norske skibe, der lægger til havn i Hanstholm er steget med 20 procent det seneste år.

De norske fiskere strømmer til Hanstholm Havn. Det seneste år er antallet af norske anløb, som det hedder, steget med knap 20 procent.

Og det er der altså flere gode grunde til.

- Placeringen tættest på Nordsøen og Norge er en grund. De høje priser er en anden. Derudover ser vi en tendens til, at flere og flere norske skibe får serviceret deres skibe, mens de er i Hanstholm, da servicering her er absolut konkurrencedygtig med Norge, siger Rasmus Buchardt Sørensen, forretningsudvikler, Hanstholm Havn, i en pressemeddelelse.

I 2017 foretog danske og udenlandske skibe landinger i Hanstholm Havn for en samlet værdi af 900 millioner kroner, hvilket gør havnen til en af Nordens største fiskerihavne.

Flere både og mere dybde

Havnen er særlig stærk inden for konsumfisk, og på havnen ligger Danmarks største fiskeauktion da også. Herfra sælges og transporteres fiskene til destinationer i hele Europa på bare 24 timer.

Havnen vil dog gerne trække endnu flere norske både til, og her spiller den store havneudvidelse en stor rolle.

- Det har været et stort ønske fra fiskerne at få større vanddybde, og det har vi naturligvis lyttet til. Skibene bliver større og større og stikker også dybere og dybere. Med havneudvidelsen får vi mulighed for at vækste endnu mere, og vi håber naturligvis, at vi fremadrettet kan tiltrække endnu flere norske skibe, forklarer auktionsmester, Jes Holm Sørensen, i en pressemeddelelse.

Havneudvidelsen betyder, at der kommer nye yder- og indermoler, mere en 150.000 kvadratmeter nye baglandsarealer, vanddybden øges til 11 meter i indsejlingen og til 10 meter i det nye havnebassin.

Udvidelsen skal stå færdig i 2020. 

I Hanstholm har man i mange år dørmt om en udvidelse af havnen. Nu er arbejdet endelig i gang. Se indslaget fra d. 26. marts. 

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.