Stor naturbrand er ude af kontrol i Nordjylland

Mandskab fra blandt andet Thisted er sendt afsted for at hjælpe med at slukke en naturbrand, som har været i gang i over tre timer.

En stor naturbrand er brudt ud i et skovområde i Ålbæk i Nordjylland ved 14-tiden søndag. Det oplyser Nordjyllands Beredskab.

Branden gælder et område på mindst en gange en kilometer.

Branden er klokken 17 stadig i gang, og den er ikke under kontrol inde i området, da det er i et svært fremkommeligt terræn, men der er kontrol over standsningsbælterne rundt om branden. I standsningsbælterne pløjer brandfolkene jorden op, så de sikrer sig, at ilden ikke kan brede sig.

quoteDet blæser kraftigt i området, så den spreder sig ret hurtigt.

Diana Sørensen, beredskabsdirektør, Nordjyllands Beredskab

Det oplyser beredskabsdirektør ved Nordjyllands Beredskab Diana Sørensen til Ritzau.

- Det blæser kraftigt i området, så den spreder sig ret hurtigt, siger Diana Sørensen.

Nordjyllands Beredskab har indsat mandskab fra stationerne i Ålbæk, Skagen, Sindal og Hjørring, og der er flere på vej.

- Vi har mandskab fra Beredskabsstyrelsen i Thisted og mandskab fra Frederikshavn på vej, siger Diana Sørensen, til TV 2.

Derudover assisterer også Naturstyrelsen.

Usikkert hvornår branden er under kontrol

Der er ingen personer i fare, og der er ikke udsigt til, at nogen skal evakueres som følge af branden, oplyser Diana Sørensen. Opgaven er i første omgang at hindre, at branden ikke spreder sig yderligere.

Hun kan ikke give et bud på, hvornår branden er under kontrol.

- Lige nu forsøger vi bare at komme ind til området og få nok vand ind i området, så der går nogle timer endnu i hvert fald. Jeg gætter allerede nu på, at vi kommer til at være der i løbet af natten med nogle brandvagter til at holde øje med udviklingen, siger Diana Sørensen.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.