Stopper som vicepræsident

Poul Hald Mortensen stopper med øjeblikkelig virkning som vicepræsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Poul Hald Mortensen tabte i går kampen om at blive præsident i Danmarks Naturfredningsforening. Nu forlader han ledelsen i organisationen helt.

- Jeg har lovet min arbejdsgiver, at i det øjeblik jeg tabte, så ville jeg hellige mig min arbejdsplads og bruge noget mere tid der. Det kommer til at ske nu, siger Poul Hald Mortensen.

Poul Hald Mortensen fra Vesløs har i seks år været vicepræsident i Danmarks Naturfredningsforening. Han valgte at udfordre den siddende præsident, Ella Maria Bishopp-Larsen, men tabte stort. Blandt flere end 200 delegerede i Skærbæk i Sønderjylland blev den 68-årige zoolog afvist som ny førstemand i Danmarks største grønne organisation.

- Der er tilsyneladende ikke forståelse i DN for, at vi har brug for en større og stærkere gennemslagskraft. Et større holdarbejde, det vil sige mindre 'jeg' og  mere 'vi', siger Poul Hald Mortensen

Ella Maria Bishopp-Larsen opnåede ved lørdagens afstemning 108 stemmer, mens Poul Hald Mortensen kun fik 56. En anden bejler til præsidentposten, biologen Michael Stoltze, fik 42 stemmer.

Poul Hald Mortensen arbejder som biolog i Aage V. Jensens fonde. Han har tidligere udtalt, at han, hvis han blev valgt til præsident, ville forlade Hannæs og flytte til København.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.