Stolt Valgren udtaget til Tour de France

Årets tour byder på et rekordstort antal danskere. Den 27-årige rytter fra Østerild er klar til sin femte tour.

Michael Valgren. Team Dimension Data. Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix

Cykelrytteren Michael Valgren, der stammer fra Østerild, ved godt, hvad han skal foretage sig det meste af juli.

Hans sydafrikanske hold Team Dimension Data for Qhubeka har tirsdag meddelt, at den 27-årige dansker er udtaget til årets Tour de France sammen holdkammeraten Lars Bak.

- Jeg er virkelig glad for at være en del af Dimension Datas Tour de France-hold. Vi sigter efter sejre, og jeg kan ikke vente med at komme i gang og hjælpe en holdkammerat med at vinde en etape. Eller måske endda mig selv. Det ville være cool, siger han i en pressemeddelelse.

Dermed kommer antallet af danskere i årets tour op på ni, hvilket er ny rekord. Der har to gange tidligere været otte danskere med i touren.

Danskere i årets Tour de France

Michael Valgren og Lars Bak (Dimension Data), Jakob Fuglsang og Magnus Cort (Astana), Kasper Asgreen og Michael Mørkøv (Quick-Step), Mads Würtz Schmidt (Katusha), Søren Kragh Andersen (Sunweb) og Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott).

 

Kilde: Ritzau

Se mere

Valgren deltog i søndags i det danske mesterskab på landevej i Vejle, hvor han kom over målstregen som nummer syv. Ved den lejlighed vidste han endnu ikke, om han skulle køre touren - men han understregede, at formen er god.

- Ja, det er den. Det er det, jeg har trænet frem imod, så det skulle den være, sagde han til Ekstra Bladet.

Årets tour begynder den 6. juli i Bruxelles og slutter den 28. juli i Paris. 

Læs også Telt i soveværelset og ny træner har givet Valgren fornyet tro på tingene