Stjal fra 85-årig kvinde: Tricktyv påstod at han kom fra vandværket

Politiet roser en ældre kvinde for at bevare roen, da hun fik ubudne gæster i sit hjem i Thisted.

Politiet i Thisted advarer mod en mand, der tirsdag eftermiddag besøgte en ældre kvinde under påskud af, at han kom fra vandværket.

Klokken var 15.15, da manden henvendte sig til en 85-årig kvinde i Vesterstræde i Thisted og forklarede, at han skulle aflæse vandmåleren.

Manden bad kvinden om at gå ud på badeværelset for at tænde for vandet, men det havde hun nu ikke i sinde at gøre.

Hun bad i stedet om at se noget ID, og da den ubudne gæst påstod, at hans papirer lå ude i bilen, gik hun over til naboen for at hente hjælp. 

Det fik manden til at stikke af - med sig tog han en taske, som blandt andet indeholdt 800 kroner og et dankort - kvinden var heldigvis hurtig til at få kortet spærret, oplyser politikommissær Jørgen Jensen fra lokalpolitiet i Thisted. Tyven forsvandt i alt med værdier for 2500 kroner.

- Der er god grund til at tage hatten af for kvinden. Hun bevarede roen og gik ikke bare ud på badeværelset, da manden ville have det. Andre ville måske være mere autoritetstro i den situation. Det er godt gået, siger Jørgen Jensen.

Han tilføjer, at politiet er meget interesseret i oplysninger, der kan lede frem til tyven. Man kan kontakte ordensmagten på telefon 114.

Signalement af tricktyven

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.