Stak sin mor med kniv: Idømt 10 måneders fængsel

Uenigheden var stor, da straffen skulle falde ved domsafsigelsen i Holstebro. Den dømte er tilfreds med udfaldet.

Der er nu sat et endegyldigt punktum i sagen om et familiedrama fra Thisted, hvor en ung mand i sommer stak sin mor ned med en kniv.

For mens det i formiddags blev slået fast ved retten i Holstebro, at den 19-årige mand skulle dømmes for grov vold og ikke drabsforsøg, er han nu blevet idømt 10 måneders fængsel.

- Han er lettet og glad over at få det hele overstået. Det har været et hårdt forløb, og vi er godt tilfredse, lyder det fra den dømtes forsvarer, Karina Skou.

Straffen er allerede afsonet igennem varetægtsfængslingen, så den unge mand kunne frit tage hjem efter besøget i retten.

Stor uenighed om dom

Ved domsafsigelsen var der stor uenighed om, hvorvidt gerningsmanden skulle dømmes for grov vold eller forsøg på manddrab.

To dommere og tre nævninge mente, der var tale om grov vold, mod en dommer og tre nævninge, der var for drabsforsøg.

Overfaldet var en kulmination på en årelang familiefejde, der begyndte, da den nu dømte mand og hans lillebror som små blev fjernet fra deres biologiske forældre, hvilket over årene udviklede sig til et betændt forhold mellem gerningsmanden og moren, der ved overfaldet blev stukket fem gange i brystet med en 15 centimeter lang kniv.

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.