Sparekassen Thy kæmper mod IT-svindlere

Flere og flere oplever at modtage falske SMS’er, der har til formål at franarre personlige adgangskoder og oplysninger.

Et stigende antal kriminelle har haft held til at lokke følsomme oplysninger ud af midt- og vestjyderne. Det er sket med en SMS, hvor svindleren skriver, at man skal trykke på link, ellers vil ens NemID blive slettet. Fænomenet hedder ”phishing”, og bare i 2016 er der sket en kraftig udvikling i antallet af anmeldelser.

I første halvår fik Midt- og Vestjyllands Politi cirka ti anmeldelser om måneden, men eksploderede det tal. Her fik politiet hele 37 anmeldelser, og i november lød tallet på 35. Indtil nu i december har politiet noteret 19 anmeldelser. Hvis dén udvikling fortsætter, så kommer december til at sætte rekord.

Udviklingen har fået alarmklokkerne til at ringe i Sparekassen Thy i Thisted. Den seneste måned har op mod ti kunder om dagen kontaktet pengeinstituttet, fordi svindlere har forsøgt at franarre dem personlige oplysninger og adgangskoder til NemID.

- Det fylder rigtig meget for os i øjeblikket. Jeg ved ikke, om man skal kalde det et boom, men der er i hvert fald en væsentligt højere aktivitet på det område, Ole Beith, direktør, Sparekassen Thy

Hvis man bliver lokket i svindlernes fælde, kan man blandt andet risikere, at ens bankkonto kan blive tømt. 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.