Sommeren har budt på det perfekte kantarel-vejr

Varmt vejr i juni og efterfølgende regn har givet rigtig gode forhold for den orange-gule svamp.

En heldig samler fik samlet mere end et kilo svampe på under to timer.

En af Danmarks mest populærere spisesvampe er den gyldne kantarel, som denne sommer har haft helt ideelle forhold.

Læs også Have-had vendt til have-romantik på gård fra 1864

Sæsonen for skovens guld starter midt i juni, og med en masse vand i juli og varme i sigtet kan de næste måneder blive endnu bedre for den lille svamp.

- Jeg plejer at sige, at du kan finde kantareller i stort set alle klitplantagerne i Nationalpark Thy. Så hvis man har nogle yndlingssteder, så er der ingen grund til at røbe dem, fortæller Ib Nord Nielsen, der er pensioneret plantør.

Han har taget TV MIDTVEST med til en hemmelig lokation i Thy, og der går ikke mange sekunder, før han finder de første kantareller.

Man skal samle sikkert

Man skal passe på, når man går på svampejagt, for kommer man hjem med den forkerte slags, så kan det hurtig gå galt.

Læs også Guide til mad fra naturen: Her er tre spiselige planter fra strandengen

- Der er jo enormt mange lamelsvampe, og hvis man er nybegynder i at samle svampe, så skal man holde sig fra lamelsvampene og så kun tage kantareller, siger Ib Nord Nielsen.

Han fortæller, at uanset hvilken svamp man får fat i, er det vigtigt, at man ikke spiser dem, før de er tilberedte, og det gælder også for de populære kantareller.

Svampejægeren er ikke selv bange for at smage på skovbundes paddehatte, men det er noget, han fraråder, og hvis man gør, så skal man altid huske at spytte dem ud i stedet for at synke.