Snedsted-par nægter slagteri: Det er en heksejagt

Fødevarestyrelsen lukkede fredag det, de kalder et ulovligt slagteri på en gård ved Snedsted. Men parret på gården nægter at have gjort noget galt.

Susanne Østergaard og Frode Østergaard havde fredag besøg af Fødevarestyrelsen Rejsehold. Efter besøget har Fødevarestyrelsen været ude og advare mod kød købt fra gården på Tøttrupvej ved Snedsted.

- Vi så, at han var i gang med at hjemmeslagte, da vi kom og at slagtningerne var foregået i stalden, hvor der også er levende dyr, halm og foder. Vi kunne også vi se, at opskæringen var sket samme sted, og så havde han på en anden adresse en masse frysere, hvor der lå forskelligt kød af forskellig oprindelse. Og det kød var pakket i plastic, og inde i pakningerne kunne man se fluer, halm eller møg på kødet, forklarer Henriette Mynster, der er specialkonsulent for fødevarerejseholdet.

Men Susanne og Frode Østergaard mener ikke, de har gjort noget galt:

- Det er menneskejagt. Der foregår ingenting her. Det, vi har slagtet, er til eget forbrug. Det, de fandt i fryseren, er noget, vi har slagtet til en fest vi skal holde til august, forklare parret.

Fødevarestyrelsen har givet sagen videre til politiet, men Susanne og Frode Østergaard mener ikke, at der er noget at komme efter:

- De har ikke fundet noget på ejendommen, som antyder, at det er et hjemmeslagteri. Så jeg vil sige, at det er heksejagt fra dem, der har meldt os til fødevarestyrelsen. 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.