Skoleklasse fra Nors er Årets Panthelte

27 skoleelever fra Nors Skole i Thisted har indsamlet 95.903 tomme dåser og flasker.

Eleverne i 2. klasse fra Nors Skole i Thisted har i alt samlet 95.903 tomme dåser og flasker på bare fire uger.

Det fik de onsdag overrakt Dansk Retursystems pris som Årets Panthelte. Med til prisen fulgte også 2.000 kroner til klassekassen. 

Det er andet år i træk, at 2. klasse fra Nors Skole vinder konkurrencen, der sætter klima og genanvendelse på skoleskemaet. Derfor har elever også lært at måle og veje dåserne, så de nu også har styr på gram, kilo og tons, fortæller klasselærer, Mette Pedersen.

- Det har gået fra mund til mund, og så har vi haft nogle vildt engagerede forældre. Vi har også brugt de sociale medier. Vi har fået tomme flasker og dåser fra alle de små byer i området, og forældrene har kørt rundt og hentet, siger hun. 

Hos Dansk Retursystem er de glade for opbakningen til projektet. 

- Det er jo helt vildt. Klasserne har fået samlet næsten 300.000 emballager tilsammen. Det overstiger simpelthen vores vildeste forestillinger. Og det er nærmest rørende, når man hører fortællingerne om, hvordan børnene har lagt kræfter i at samle ind og brugt mange timer på at arbejde med miljø, klima og genanvendelse. Og ikke mindst stort tillykke til Årets panthelte på Nors skole, siger Hanne Luke, der er kommunikationsdirektør i Dansk Retursystem.

Det er elever på klassetrinene 0.-4. klasse, der har været med i projektet. 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Forbrug.