Skal betale 129.000 for ødelagt gravhøj: - En bombe under vores tilværelse

Gitte Kroll føler, at det er uretfærdigt, at hun skal betale for genetableringen af højen.

Arbejdet med at reparere en ødelagt gravhøj i Thy er gået i gang. Ejeren af grunden, som højen er bygget på, er blevet dømt til at betale omkostningerne, fordi Slots og Kulturstyrelsen mener, at hendes får har ødelagt højen.

Omkostningerne lyder på 129.000 kroner.

- Det er ligesom en bombe under vores tilværelse, at vi lige pludselig skal af med så mange penge, siger Gitte Kroll, der ejer den grund, højen står på.

Forud for reetableringen af højen er gået flere år, hvor forskellige eksperter har set på og vurderet sagen, som altså er endt med, at Gitte Kroll skal betale omkostningerne.

Føler sig uretfærdigt behandlet

Så mens entreprenøren fra Slots og Kulturstyrelsen bringer gravhøjen tilbage, som den var før, græssende dyr ødelagde den, så holder Gitte Kroll nøje øje med arbejdet.

quoteVi har klaget i Miljøklagenævnet over det

Gitte Kroll

Hun er nemlig stærkt utilfreds med, at regningen ender hos hende, da hun ikke mener, at det er hendes får der har ødelagt højen.

- Vi har prøvet at gøre det forståeligt for Slots og Kulturstyrelsen, at får ikke kan lave sådan nogle skader. Vi har klaget i Miljøklagenævnet over det, og også været i byretten med det. Men vi har ikke fået så meget ud af det, siger Gitte Kroll.

Det er ikke kun Gitte Kroll, der holder øje med arbejdet. Den sagsbehandler, der har behandlet sagen, er ligeledes mødt op for at sikre, at alt sker, som det skal.

Gitte Kroll håber på, at sagsbehandlerens tilstedeværelse kan føre til, at der ikke kommer yderligere udgifter for hende, eller at andre fåreavlere kan komme i samme situation.