Skaarup tager afstand fra Facebook-opslag

Det er ikke pladderhumanisme at hjælpe folk i nød, siger Dansk Folkepartis gruppeformand.

Dansk Folkepartis gruppeformand på Christiansborg,  Peter Skaarup,  tager afstand fra Facebookgruppen Byrødderne i Thisted. 

Det sker i kølvandet på den heftige kritik, der er blevet rettet mod partiets viceborgmester i Thisted, Ib Poulsen, der har trykket synes godt om et omstridt opslag i gruppen.

I opslaget bliver det at tage imod og hjælpe flygtninge sammenlignet med landsskadelig virksomhed. "Når krigen kommer, husker vi jer", stod der.

- Jeg kender Ib Poulsen fra det daglige arbejde i folketingsgruppen og ved, hvad han står for. Det er ikke det samme som den gruppe står for, siger Peter Skaarup til tv2.dk.

Ib Poulsen har over for Nordjyske talt om "pladderhumanisme" - men Peter Skaarup understreger, at det efter hans opfattelse ikke er pladderhumanisme at hjælpe folk i nød.

- Vi har også medlemmer af Dansk Folkeparti, som hjælper flygtninge. Det handler også om andre ting end vores udlændingepolitik, men at man får lyst til at hjælpe, når man møder nogen, der har brug for hjælp. Så man kan ikke stille det sådan op, at de, der hjælper er pladderhumanister, siger Peter Skaarup, der også mener, at Ib Poulsen "har lært" noget af sagen.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.