Sjælden måge er landet i Hanstholm: - En kæmpe nytårsgave

Lattermågen fra amerika er kun blevet set syv gange tidligere i Danmark.

Der er et spændende syn til kikkerten i Hanstholm for danske fugleelskere.

En, på disse kanter, meget sjælden amerikansk lattermåge holder nemlig til på havnen i Hanstholm i disse dage. Og det er faktisk noget af et særsyn.

- Jeg tør godt spå om, at det er den mest sjældne fugl, vi kommer til at se i Danmark denne vinter, siger Rolf Christensen fra Grenen Fuglestation i Skagen.

- Den skulle egentlig have holdt nytår på Floridas kyst, men den er så endt i Hanstholm. Det er en kæmpe jule- og nytårsgave for fuglekendere. Det er helt fantastisk, siger han om mågen, som er fløjet cirka 7.000 kilometer for at komme til Danmark.

Der er mange forskellige detaljer at holde øje med på den amerikanske lattermåge, forklarer Rolf Christensen. Blandt andet næbet og de sorte vingespidser.
Der er mange forskellige detaljer at holde øje med på den amerikanske lattermåge, forklarer Rolf Christensen. Blandt andet næbet og de sorte vingespidser.
Foto: Tonny Papillon

Ornitologer tager til Hanstholm fra København

Ifølge Rolf Christensen har flere af hans bekendte brugt hele natten på at køre fra København til Hanstholm for at se mågen. Han er ikke i tvivl om, hvorfor den sjældne fugl begejstrer i fuglekender-kredse.

- For folk der ikke går op i fugle ligner det nok bare en almindelig måge, men for kendere er der en masse detaljer at holde øje med, siger han.

Selv har Rolf Christensen ikke set lattermågen endnu, men han kan sagtens nå det endnu.

- Den kan godt finde på at blive hængende i flere dage. Den kan finde søstjerner på havnen i Hanstholm, som den kan spise.

- Jeg kunne godt finde på at køre ned og se den, lyder det.

Den amerikanske lattermåge har et vingefang på en meter og er omkring 40 centimeter lang. Næbbet er lidt længere og mere krumt end på almindelige europæiske måger, og så har den en meget mørkegrå ryg.

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Natur.