Sigtet for at forgifte drikkevand

En mand først i 60'erne afhøres i øjeblikket om fundet af halvt kilo rottegift i drikkevandrør.

Siden slutningen af oktober, har Thisted Politi efterforsket en sjælden straffesag: Bevidst forgiftning af drikkevand. Derfor har de anholdt en mand først i 60'erne for forgiftning.

- Vi har en mistanke rettet mod ham, og derfor sidder han til afhøring i øjeblikket, siger vicepolitikommissær Andreas Søgaard til Ritzau. Han bekræfter, at manden er blevet anholdt efter fundet af cirka et halvt kilo rottegift i et drikkevandrør.

Arbejdere fandt et halvt kilo gift i vandrør

I oktober sidste år var Thisted Vand i gang med at etablere en offentlig vandforsyning til en ejendom. Og et sted, hvor plastrørene skulle svejses, fandt ansatte ved vandforsyningen omkring et halvt kilo rottegift skubbet et stykke ind i det ene rør, skriver Nordjyske.dk.

Siden har politiet i Thisted efterforsket sagen, og mistanken nærmede sig en bestemt person, som tirsdag formiddag blev anholdt og sigtet efter paragraf 186 i straffeloven om bevidst at ville forgifte drikkevand. Og paragraffen opererer udelukkende med fængsel og med en ramme op til 10 år.

Andreas Søgaard kan ikke oplyse, hvordan manden forholder sig til den usædvanlige anklage.- Det ved jeg ikke endnu, for han afhøres stadig, siger han.

Politiets jurister har endnu ikke besluttet, om den anholdte skal i grundlovsforhør.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.