Signe kæmper mod plastforurening på tredje år: - Vi skal være endnu mere bevidste om forureningen

Race for Oceans bekæmper plastikaffald ved vestkysten for tredje år i træk og udvider samtidigt til flere lande.

Signe Simonsen er for tredje år i træk ved at gøre vestkysten mindre forurenet med plastik.
Signe Simonsen er for tredje år i træk ved at gøre vestkysten mindre forurenet med plastik.
Foto: Casper Roslyng, TV MIDTVEST

444 kilometer strandrensning fra Sild til Skagen. 

Det er målet for foreningen Race for Oceans, der i ti dage afvikler arrangementer langs Vestkysten, der både skal hjælpe med at rydde kyststrækningen for plastik-forurening og ændre vores fælles adfærd.

- Vi skal have skabt endnu mere fokus på den stigende plastikforurening i havene og langs kysterne, siger Signe Simonsen, der er en af initiativtagerne bag Race for Oceans, der lige nu løber af stablen med arrangementer langs kysten.

Konkret fungerer Race for Oceans som en slags stafet, hvor foreningen sammen med frivillige deltagere afvikler et sportsevent 55 steder på strækningen. Sportseventen krydres med nogle samtaler eller foredrag, og så er deltagerne med i en strandrensning på en del af strækningen. 

På vej mod et globalt koncept

Det er tredje år, at Race for Oceans løber af stablen. Samtidig med konkret at rense stranden, så skal Race for Oceans også gerne gøre os mere bevidste om, at plastik på stranden er et problem, vi må være fælles om at løse.

- Når man tager ud til stranden, så har man altid en eller anden form for beholder med, så man kan samle det plastik op, man lige ser rundt om sig, siger Signe Simonsen.  

- Der er sket meget på de tre år. Sidste år vandt vi faktisk den nationale Verdensmålspris. Derefter blev vi kontaktet af nogen, der ville gøre Race for Oceans globalt, så det gør vi nu, siger Signe Simonsen. 

Race for Oceans breder sig i første omgang til 20 andre lande, men også herhjemme er der større planer for begivenheden fortæller Signe Simonsen.

- Race for Oceans er en verdensmålsbegivenhed, og udover at brede den ud til andre lande, arbejder vi frem mod 2030 på at få stafetten til at nå rundt om hele Danmarks 8.500 kilometer kystlinje, siger Signe Simonsen.

2:07
Se mere om Race for Oceans her i indslaget fra 2017, hvor stafetten løb langs vestkysten for første gang.