SF'er protesterer mod Østerild udvidelse

Morten Bo Bertelsen fra SF mener ikke regeringens planer om udvidelse af testcentret ved Østerild "har nogen gang på jord"

Regeringens planer om at udvide testcentret i Østerild møder stor modstand fra SF's Morten Bo Bertelsen. I fremtiden vil regeringen at det skal være muligt at have vindmøller der er helt op til 330 meter høje. Det har fået Morten Bo Bertelsen til tasterne.

– Planerne om at udvide testcentret i Østerild  i nordlig retning har ingen gang på jord. Der bliver tale om helt uacceptable ekspropriationer. Derudover giver det helt uacceptabel utryghed for de borgere der bor i Hjardemål Klit området, siger Morten Bo Bertelsen i en pressemeddelelse.

I samme ombæring kritiserer han det udskældte lys på testmøllerne. Lys som ellers har været slukket om natten, med undtagelse af tre røde lamper, siden d. 1 december. 

– Inden regeringen overhovedet påtænker at udvide testcentret, vil det klæde dem, at få styr på det blinkende lys i forbindelse med testcentret og få indført den radarløsning, vi som politikere og borgere er stillet i udsigt igennem flere år, siger Morten Bo Bertelsen (SF), som er kommunalbestyrelsesmedlem i Thisted.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.