Se videoen: Sidste del af kæmpe vindmølle er på plads

Den nye vindmølle får en kapacitet på 11 megawatt og vil kunne producere strøm til 10.000 husstande.

00:32

Video: TV MIDTVEST og Siemens Gamesa.

Det har været en lang proces.

Læs også Se videoen: Dele af kæmpemølles nacelle løftes 140 meter op i luften

Over flere uger er kæmpestore vindmølledele blevet fragtet til testcentret i Østerild, hvor de er blevet monteret på Siemens Gamesas nye vindmølle.

I dag blev den tredje vindmøllevinge hejst på plads, og det var den sidste brik i det voldsomt overdimensionerede puslespil. 

Vindmøllevingen er 94 meter lang. Det svarer cirka til længden på en fodboldbane. 

Dagen er en stor milepæl, fortæller Søren Storgaard, der er installationsprojektleder hos Siemens Gamesa.

- Det er et fantastisk syn at se vindmøllen færdigmonteret. Nu er vi spændte på den sidste milepæl, der er at få den til at producere, siger han.

Søren Storgaard fortæller, at møllen vil blive testet de næste 14 dage, så man er sikre på, at systemerne har møllen under kontrol.

Trafikale udfordringer

Monteringen af vindmøllen i Østerild har gjort sig bemærket de seneste uger. 

Rute 29 mellem Hanstholm og Østerild har været lukket og spærret i perioder, fordi de store vindmølledele fylder så meget på landevejen, at der ikke er plads til modkørende trafik.

Flere gange er transporten af vindmølledelene også blevet forsinket af vejret. Blæser det for meget, er det ikke sikkert at fragte og montere delene. 

- Vinden har været en kæmpe udfordring. Vestenvinden har været kraftig, og vi har været tvunget til at vente på små huller, hvor det har været vindstille. Men selvom monteringen har taget længere tid, end vi forventede, så er opstartsdagen ikke udskudt, fortæller Søren Storgaard. 

Den samlede vindmølle strækker sig 236,5 meter op i luften. Det er næsten samme højde som Storebæltsbroens højeste punkt.

Den nye vindmølle får en kapacitet på 11 megawatt og vil derfor kunne producere strøm til 10.000 husstande.