Se klippet der gjorde borgmester vred: Sexistisk kommentar fik salen til at grine

Thisteds kvindelige borgmester advarer mod en uheldig tone i debatten efter angreb fra den konservative Jørgen Andersen. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Andersen selv.

Det konservative medlem af kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune, Jørgen Andersen, er havnet i strid modvind, efter han på mødet i kommunalbestyrelsen den 17. september kom med en hentydning til den socialdemokratiske borgmester Ulla Vestergaard, der kunne opfattes som sexistisk. 

Under en diskussion om udvikling af Thisted Havn lød det således fra Jørgen Andersen:

"Der er ingen, der har (talepause.... red. ) til at føre det ud i livet. Og slet ikke nu, hvor det er en kvindelig borgmester".

Hvilket ord Jørgen Andersen henviste til under den korte pause, står hen i det uvisse.

Men på kommunens egen videooptagelse af debatten kan man høre flere af mødedeltagerne grine af bemærkningen.

Ulla Vestergaard kunne dog ikke se det morsomme i situationen. Hun siger til TV MIDTVEST, at det var hendes opfattelse, at Jørgen Andersen direkte henviste til hendes evner som kvindelig borgmester.

- Vi kan være politisk uenige, men lad være med at bruge sådanne indspark under lavmålet, som i princippet ikke har noget med sagen at gøre, siger hun. 

Se Ulla Vestergaards reaktion på sagen her.

Under bæltestedet

Borgmesteren mener, at der er tale om en glidebane, hvis man accepterer den slags udtalelser, som hun betegner som værkstedshumor i det politiske arbejde.

- Det er undertonen, jeg ikke synes er i orden. Den kan han tage ude på gangen, hvis han synes, at der er brug for det. Men man skal have voldsomt meget respekt for, at vi som politikere er rollemodeller og skal træffe beslutninger på borgernes vegne. Dér skal vi ikke under bæltestedet, siger Ulla Vestergaard.

Hun synes ikke, at sagen skal have konsekvenser for Jørgen Andersen, men glæder sig over, at den har fået de lokale politikere til at tænke over tonen i debatten.

- Vi reflekterer alle sammen over, at hvad er det er, vi stiltiende accepterer. Det er nok allermest læren i det her - at vi tænker lidt over, hvordan man kommunikerer med andre, siger borgmesteren.

Det har ikke været muligt at træffe Jørgen Andersen for en kommentar for at høre hans udlægning af sagen. Den konservative gruppeformand Jens Kristian Yde erkender over for TV MIDTVEST, at hans partifælle brugte et uheldigt ordvalg, men han er overbevist om, at det ikke var Andersens mening at være nedladende eller sexistisk. 

- Men man skal selvfølgelig holde sig til sagen og lade være med at komme med sådanne bemærkninger, siger Jens Kristian Yde.

Ville ikke fornærme nogen

Jørgen Andersen har over for Nordjyske givet udtryk for, at han under debatten var frustreret over den manglende udvikling på Thisted Havn.

- Det var ikke for at fornærme nogen. Jeg færdes måske i et mere barsk miljø, og det er måske min måde at tale på. Jeg er ikke blevet konfronteret efterfølgende. Var jeg for grov i mine udtalelser, havde jeg nok fået det at vide, siger Jørgen Andersen til Nordjyske

Ulla Vestergaard reagerede i byrådssalen med en opfordring til, at Jørgen Andersen holdt sig til dagsordenen. Hun forklarer, at hun ikke reagerede kraftigere i situationen, fordi det er hendes erfaring, at det let kan afspore debatten, hvis borgmesteren blander sig for meget.

I Thisted er det kommunens socialdemokratiske borgmester, Ulla Vestergaard, det nu går ud over.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.