Se de flotte billeder: Thybo fotograferede nordlys

Christian Faber brugte en lang lukketid på sit kamera og forevigede fantastiske farver over kysten.

 

Opdateret

Artiklen er opdateret med nye oplysninger om, hvor billederne er taget. Fotografen fortalte i første, at de stammede fra Stenbjerg, men det viste sig at være Slettestrand, idet han var begge steder i løbet af natten.

  Nordlys bliver sommetider kaldt naturens eget festfyrværkeri, og når man ser de billeder, som Christian Faber fra Sennels tog natten til lørdag ved Slettestrand, forstår man hvorfor.

  - Jeg har boet i Thy i alle mine 26 år, og det er kun anden gang, jeg ser nordlys her i området. Det er noget helt særligt at opleve det uden at skulle til Island eller Norge, siger han. 

  Den unge fotograf bruger en speciel app, der fortæller, hvornår der er chance for nordlys, og forholdene var helt optimale med en stjerneklar himmel, da han tog billederne ved Slettestrand.

  - I Norge var der 100 procents chance for Nordlys. De har haft et fantastisk lysshow deroppe, og vi fik så lov til at opleve noget af det, siger Christian Faber.

  Man kan ikke se de flotte farver, som han fangede på kameraet, med det blotte øje. Faber brugte et helt almindeligt digitalt kamera og en lukketid på 20 sekunder. 

  Christian Faber er autodidakt fotograf og har sit eget firma, der blandt andet har leveret til flere virksomheder i Thy.

  Hvad er nordlys?

   
   
  Foto: Christian Faber