Rute 26: Spejlglatte veje efter udslip

En lastbilchauffør med tanken fuld af palmestearin havde ikke fået lukket for hanen. Et større spild giver nu spejlglatte veje på Rute 26 fra Thisted til Skive.

Rute 26 mellem Thisted og Skive er her til formiddag blevet noget udfordret af en udenlandsk lastbilchaufførs glemsomhed.

- Han har været oppe på margarinefabrikken i Thisted og fylde tanken, men han har så ikke lige fået lukket for hanen, inden han kørte fra Thisted til Skive, så det er løbet ud med noget margarineolie, lyder meldingen fra vagtchef Henrik Nielsen fra Midt - og Vestjyllands Politi.

Meget, meget glat

I følge indsatslederen fra Brand og Redning i Thisted er der dog tale om palmestearin. Og det gør faktisk ikke situationen nemmere.

- Det er meget, meget, meget glat, og nu er problemet, at stearinen er størknet, så vi kan ikke suge det væk fra vejbanen, men er nødt til at vente på, at det bliver slebet væk af bilerne, siger indsatsleder Rasmus Evaldsen.

Ingen tilskadekomne

Ingen ved, hvor mange liter palmestearin, der er havnet på kørebanen, men i følge politiet så tyder meget på, at stearinen giver problemer på en lang strækning.

- Vi har også fået meldinger om glatte veje ved Skive, og det er altså 54 kilometer væk fra Thisted, så det er virkelig en lang strækning, hvor billisterne skal være opmærksomme. Det her er voldsomt farligt for trafikken, siger Henrik Nielsen.

Ingen er kommet til skade, og nu er opgaven at sørge for at vedligeholde sandlaget på ruten, så ingen heller ikke gør det i de næstkommende timer.

Lastbilen med den fossende hane blev standset ved Skive. Chaufføren beklagede, men kan nu se frem til et erstatningskrav fra kommunerne.

OPDATERING: Efter flere timers arbejde har politiet nu ophævet alle afspæringer, og trafikken glider igen på Rute 26.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.