Russiske syren-entusiaster fik ultimativ oplevelse i Thy

Et ægtepar rejste lang vej kun for at besøge deres syrenleverandør i Thisted.

Ægteparret Irina Nosova og  Andrey Lopatkin fra Moskva har gennem de seneste par år over nettet købt syrener hos Heides Planteskole i Thy.

Men nu ville de ved selvsyn opleve det sted, hvor de køber planter.

Derfor tog de en flyver fra Moskva til Berlin, hvorfra turen foregik videre i en lejet bil til Heides Planteskole i Thisted.

-Jeg tænkte godt nok, om de vidste, hvad de gjorde med den lange rejse, fortæller medindehaver af Heides Planteskole, Grethe Heide

Grethe Heide var da også lidt spændt på, hvad det var for gæster, der dukkede op.

- De er meget søde, og hun taler flydende engelsk, og så hjælper det os, at min mand kan lidt russisk, fortæller en begejstret Grethe Heide.

Og de russiske gæster blev ikke skuffede.

- Haven med indretningerne og drivhusene er ren kunst, fortæller Irina Nosova.

Det specielle ved planteskolen er de mange forskellige syrentyper, som ikke sådan bare lige er at finde i almindelige planteskoler.

Syrenerne står netop nu i fuldt flor på et areal syd for butikken. Syrenerne er indsamlet gennem 25 år og kommer fra bl.a. Rusland, USA, Frankrig og Polen.

Syren-specielisterne fra Thy har da også haft spændende korrespondancer med Botanisk Have og internationale plantesamlere. Fx har en mand i Nebraska været god til at sende podekviste.

Det russiske par ankom fredag, og allerede søndag morgen går turen så igen retur til Berlin og derefter hjem til Moskva.

- Vi har haft nogle fantastiske dage, og vi tager de varmeste minder med os, slutter Irina Nosova.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Kultur.