Rumæner udvises efter kassedyk

En 34-årig rumænsk statsborger har fået 30 dages ubetinget fængsel og seks års udvisning efter i sommers at have begået fire kassedyk i butikker i Thy og på Mors.

En 34-årig rumænsk statsborger har modtaget sin dom for en række tyverier fra butikker i Thy og på Mors.

Midt- og Vestjyllands Politi anholdt tilbage i juli måned den 34-årig rumæner, efter han sammen med en kvinde forsøgte at lave et såkaldt "kassedyk" hos en skomager på Nytorv i Thisted. Den 34-årige blev imidlertid løbet op af butikkens personale og vidner, der i fællesskab tilbageholdte manden til politiet ankom og kunne anholde ham. Manden erkendte delvist tyveriet.

Fanget af overvågningskamera

Politiet satte også parret i forbindelse med flere tyverier. Et par med et lignende signalement gennemførte nemlig lignende "kassedyk" i forretninger i Nykøbing Mors.

Den 28. juli begik de to således et lignende kassedyk hos butikken Garderoben i Algade. Her havde de følgeskab af et mindre barn. Der var ikke noget personale i butikken på gerningstidspunktet, men kassedykket blev fanget på overvågningsbillederne.

Og nu er der altså faldet dom over den 34-årige mand, der kan se frem til først 30 dages ubetinget fængsel og dernæst udvisning af Danmark i seks år.

I videoen her kan du se overvågningsbillederne, der tydeligt viser fremgangsmetoden ved tyveriet og som altså blev et fældende bevis i sagen mod den 34-årige rumæner:


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.