Rislamper skabte dyr redningsaktion

Helikoptere og redningsbåde rykkede sent søndag aften ud til en redningsaktion i Limfjorden mellem Mors og Thy.

En mand havde observeret, hvad han troede var et nødblus og slog alarm til politiet.

I mere end to timer kredsede helikoptere og redningsbåde i området, inden en 28-årig kvinde fra Boddum Strand ringede og forklarede, at hun tidligere havde sendt tre rispapirlamper til vejrs.Falsk AlarmOg det viste sig, at manden havde forvekslet lamperne med nødblus. Og det sker jævnligt at rispapirlamperne bliver forvekslet med nødblus. Det er efterhånden ved at irritere politiet.

- Det er rent ud sagt det værste lort man kan sende op. Folk forveksler dem med nødblus fordi de hænger så lang tid i luften. Men det værste er, at de er lovlige, og vi kan ikke gøre noget ved det, siger politikommissær fra Thisted Politi Jørgen Jensen.

Dyr forveksling

Hver gang folk tager fejl af nødblus og rispapirlamper er det en bekostelig affære. I går aftes blev der indkaldt helikopter og redningsbåd fra Aalborg, yderligere en redningsbåd fra Agger og politiet egen patrulje fra Thisted.

- Det går jo også ud over andre ting. Vi kan kun være et sted af gangen, og det her tager unødige ressourcer fra samfundet, siger politikommissær Jørgen Jensen.

Da lamperne er lovlige, er der ingen straf for at sende lamperne i luften.

Læs også:http://www.tvmidtvest.dk/indhold/regler-brug-af-rispapirlamper


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.