Ringede 112 og ventede 34 minutter på ambulance

En familie i Thy ventede 34 minutter på ambulancen, da deres 66-årige mor og hustru faldt om med en hjerneblødning. Den lange responstid vækker nu bekymring.

Det vækker bekymring, at det skulle tage 34 minutter at få en ambulance til en 66-årig kvinde med hjerneblødning. På trods af at opkaldet blev prioriteret som det meste akutte, type A, tog det ambulancen 25 minutter mere end det bør at nå frem, fordi alle ambulancer i Region Nordjylland var optagede og en ambulance i stedet måtte rekvireres fra Holstebro.

-

34 minutter, det er for lang tid, og det er heller ikke normal praksis, siger Kjeld Brogaard Ambulancechef, Falck, Region Nordjylland.

Forventer en forklaring

Responstiden imponerer ikke borgmesteren i Thisted, der gerne vil have en forklaring på, hvordan responstiden kunne blive så lang.

- Jeg er dybt berørt på familiens vegne, det er en ulykke situation. Jeg forventer selvfølgelig, der kommer en forklaring fra Region Nordjylland eller fra Falck. Hvis det ikke sker, vil vi tage kontakt, og finde ud af, hvad der er sket, siger Lene Kjelgaard.

Den 66-årige kvinde boede i Thy, og ambulancen skulle køre fra Holstebro.

Helikopter kunne ikke lande i mørke

Der var heller ingen hjælp at hente fra Regionernes redningshelikopter, fordi den ikke kunne lande i mørket nær familiens hjem. Alle akutbilerne i regionen var optagede af andre opgaver.

- Der opstår situationer, som vi ikke er herre over. Der opstår et antal opgaver, som vi ikke er herre og derfor kan vi ikke have et beredskab, der dækker alle spidsbelastninger, desværre, siger Kjeld Brogaard.

Familien til den nu afdøde 66-årige kvinde fra Thy oplyser til TV MIDTVEST, at deres mor formentlig var død af sin hjerneblødning, uanset hvor hurtigt ambulancen var nået frem. Men de bekymrer sig over, at responstiden i mange andre tilfælde end deres mors netop vil kunne være et spørgsmål om liv eller død.

I videoen kan du se et indslag om sagen.

34 minutter. Så længe ventede en familie i Thy på ambulancen da deres 66-årige mor og hustru faldt om med en hjerneblødning