Retssagerne skal blive i Thisted

Flere og flere retssager fra Thisted er endt i Holstebro. I dag præciserede regeringen i den såkaldte 'tryghedspakke', at de borgernære sager, skal behandles så tæt på borgerne som muligt.

Efter retskredsreformen beholdt Thisted et retskontor i byen, men det er kun de allermindste sager, der ikke er rykket til Holstebro. Det har tidligere fået bl.a. Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) til at kritisere domstolsstyrelsen, og overveje at flytte retskreds til Aalborg.

-  Ender det med, at vi ingen service har her i området, så kan vi da kun tro på at servicen bliver bedre, hvis vi rykker ind under Aalborg, sagde Lene Kjelgaard Jensen til TV/MIDT-VEST i marts.

Arbejdspladser på vej tilbage

Med dagens præcision i afsnittet om borgernære domstole i tryghedspakken, mener folketingsmedlem for DF, Ib Poulsen, at de nu kan ånde lettede op i Thisted.

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Den centralistiske tilgang har givet dårligere service for borgerne i Thisted. Men nu må Domstolsstyrelsen efterleve kravet om borgernær behandling af sagerne, siger Ib Poulsen, som også forventer, at der nu vil være flere arbejdspladser på vej til retten i Thisted.