Retssag mod Østerild-aktivister

I dag fortsatte retssagen mod fem af de aktivister, der sidste sommer forsøgte at forhindre træfældningen i Østerild Klitplantage.

Fem af aktivisterne fra sidste sommers demonstrationer i Østerild var i dag i retten i Thisted. De nægter at betale den bøde på 4.000 kroner, som de alle fik, da de forsøgte at forhindre Naturstyrelsen i at fælde træer i Østerild Klitplantage.

Lille demonstration foran retten

Forud for retsmødet var 13 demonstranter mødt foran retten med bannere for at vise deres støtte til de fem tiltalte. Demonstranterne fulgte med ind i retten og fulgte sagen fra tilhørerpladserne.

I retten blev der vist videomateriale med aktivisterne fra Østerild, og 15 vidner blev også afhørt. Retsmødet blev dog flere gange afbrudt af tilråb fra både tilhørerne og de tiltalte, så dommeren flere gange var nødt til at irettesætte dem.

Igen afgørelse i dag

Fire af aktivisterne repræsenterede sig selv, mens den 5. havde en advokat med i retten. Alle nægter at betale bøden på 4.000 kroner, da de ikke mener, de har gjort noget forkert.

- Jeg prøvede at komme i kontakt med arbejderne ude i skoven for at få sikkerheden i orden, men det bliver altså betragtet som en blokade, fortæller Johnny Berthelsen fra Frøstrup, der i dag var i retten.

Først om en uge - fredag den 1. juni - falder der dom i sagen, men allerede nu har Johnny Berthelsen besluttet, at han vil anke til landsretten, hvis han bliver kendt skyldig.