Restauranter skal lukke fra lørdag: Det er skideirriterende

Udvidede restriktioner i de syv nordjyske kommuner betyder, at blandt andet Hanstholm Madbar der ligger i Thisted Kommune må lukke ned.

Morten Kristensen er medejer af Hanstholm Madbar, og han har allerede valgt at lukke butikken.

- Allerede onsdag da de meldte ud, hvad det lugtede lidt af, kunne vi godt se på vores bookinger, at det begyndte at tynde godt ud i dem, og der var aflysninger. Så tror jeg bare, vi tog beslutningen om, at der ikke er grund til at holde liv i sådan en restaurant her, fortæller han.

På et pressemøde torsdag aften fortalte Statsminister, Mette Frederiksen, at syv nordjyske kommuner, hvor Thisted er en af dem, fra lørdag skal lukke alle restauranter, cafeer og værtshuse.

- Det første der går igennem mit hoved, det er selvfølgelig, at det er skideirriterende. Men det er jo også en del af vores skøre verden i øjeblikket, at det er nødvendigt, går jeg ud fra. Det er, som det er, men det er virkelig irriterende på alle mulige måder, fortæller Morten Kristensen

Kompensation og takeaway bliver løsningen

Selvom de har valgt at lukke tidligt, så kæmper Hanstholm Madbar for at komme igennem den nye situation. 

De lokale kan blive en stor del af overlevelsesstrategien.

- Vi har på ingen måde tænkt at lægge os ned. Som jeg forstår det, må vi godt lave takeaway, så det har vi da klart en ide om, at vi vil gå i gang med. Jeg håber også, at folk har lyst til at støtte op om de lokale steder, der ligger nær dem, siger Morten Kristensen.

- Jeg har hørt, at nogle har forslået, at hvis man har råd til personalegaver rundt omkring, så kunne man jo købe gavekort til de forskellige restauranter eller cafeer. Det synes jeg er en god ide, for jeg tror, der er mange, der kommer til at lide, siger han.

Restaurantejeren håber også på, at der kommer støtte fra staten, så de kan få lidt mere ro i maven.