Rektor skulle bestå den store eksamen

Efter en uge med studenter, der har overstået deres eksaminer, fået deres huser og været på studenterkørsel, var det fredag blevet tid til den sidste eksamen - men ikke for hvem som helst.

De sidste dage har TV MIDTVEST fulgt de studerende fra Thisted Gymnasium før, under og efter sidste eksamen. Nu er eksaminerne forbi - i hvert fald for studenterne. Fredag var nemlig den helt store eksamen for rektor.

- I forhold til talen, der har jeg lidt en ironisk distance i starten, fortæller rektor Søren Christensen om sin tale.

Alt skal være på plads, når han holder sin tale for studenterne på Thisted Gymnasium.

- Så kommer der, hvor vi skal holde tungen lige i munden, fortsætter han.

Derfor bliver alle detaljer gennemgået en ekstra gang. Det er nemlig ham, som alle kigger på, når dimissionstalen skal holdes.

- Jeg er spændt - meget spændt. Det er jo elevernes store dag, og det er i dag, det går op for dem, at det er nu, de siger farvel til skolen, og for os er det også vedmodigt, siger Søren Christensen til TV MIDTVEST.

Det er femte gang, at Søren Christensen skal holde talen. Denne dag for godt 700 elever, og han mindes, da han selv sad i stolen som ny student og lyttede til sin rektors tale.

- Jeg kan godt huske for 25 år siden, og der tænkte jeg, at det meget snart godt måtte slutte, siger han med et stort smil.

Talen godkendt

- Held og lykke fremover. Hermed dimitterer jeg jer årgang 2017 fra Thisted Gymnasium, slutter Søren Christensen sin tale.

Eksamen er slut og talen leveret.

- Jeg bliver høj af det. Jeg ved godt, at vi skal have et lille glas bagefter, som måske også kan peppe stemningen op, men jeg er der allerede, siger Søren Christensen lettet.

Og selve præstationen er godkendt, hvis man spørger ham selv.

- Jeg skal jo ikke have en karakter, men jeg vil sige, at der selvfølgelig er nogle småting, jeg måske ville have sagt på en anden måde, men alt i alt er jeg tilfreds.

Spørger man dem, som talen er målrettet, bliver den mødt af rosende ord.

- Han fortalte meget om sin barndom og om, hvordan han selv havde oplevet at gå på gymnasiet, så det var meget spændende, siger Emilie Bonne fra 3.X.

- Jeg synes faktisk, at han gjorde det godt. Han kommer meget ind på, at det vigtigste ikke er snittet, siger Anette Færk Skaarup fra 3.U.

- Vi faldt ikke i søvn, og han leverede mange jokes, og vi grinte lidt, så det var meget godt. Den er bestået med et 12-tal, griner Mikkel Førby Pedersen fra 3.P.  

Hele dimissionen sluttede med, at studenterne fik deres eksamensbeviser.

- Det er jo en fest at se studenterne og få lov til at trykke dem i hånden. Det er en fest, men også lidt vemodigt, for der er mange af dem, jeg har kendt på den ene eller anden måde, slutter Søren Christensen.

Fredag var det rektors tid til at komme til eksamen, da dimissionstalen skulle holdes på Thisted Gymnasium.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Uddannelse.