Rekordfisk kan ikke sælges

En lystfisker fik søndag Danmarks største helleflynder på krogen, men den kan ikke sælges på auktionen som planlagt.

Lystfisker Søren Nielsen har haft en ualmindelig god weekend. En kæmpe helleflynder på 34,86 kilo er nemlig, hvad han har fået på krogen. Det var meningen, at kæmpefisken skulle sælges på auktion i Hanstholm mandag morgen, men fordi Søren Nielsen er lystfisker, kan fisken ikke blive solgt. Salg af egen fangst er forbeholdt personer eller selskaber, der er registreret som berettigede til at drive erhvervsfiskeri.

I den seneste tid har kiloprisen for helleflynder ligget på næsten 200 kroner, så fisken kunne have indbragt omkring 7.000 kroner. Nu bliver den i stedet parteret og lagt i lystfiskerens fryser.

Den store krabat er den største helleflynder, der er blevet taget med fiskestang i dansk farvand. Den hidtige rekord lød på 18,5 kilo, så rekorden blev slået noget så godt og grundigt af Søren Nielsen.

- Jeg har faktisk prøvet at fange en torsk på 27 kg engang. Men der var altså meget mere træk i den her. Meget mere. Det her var helt vildt. Jeg har aldrig prøvet noget lignende på en fiskestang. Det var helt sindssygt, fortæller Søren Nielsen, der kalder det for en oplevelse for livet at have fanget Danmarks største helleflynder.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.