Rekordår for Thisted Bryghus skal sikre en økologisk fremtid

Et rekordhøjt salg sikrer Thisted Bryghed et overskud på mere end fire millioner efter skat.

For ottende år i træk præsterer Thisted Bryghus et overskud, og det vækker glæde hos direktør Aage Svenningsen. Foto: Thisted Bryghus

Stemningen var høj ved lørdagens generalforsamling hos Thisted Bryghus. Her kunne det jyske bryghus nemlig præsentere 1.200 aktionærer et overskud på bundlinjen for ottende år i træk.

Økologisk øl og udvikling af nye øltyper med udgangspunkt i økologi og Thy, er fortsat et fokusområde for os.

Aage Svenningsen, direktør, Thisted Bryghus

Og netop i år er ikke et hvilket som helst år. I år er det nemlig 25 år siden, at bryghuset introducerede Danmarks første økologiske pilsner. 

- Det er et resultat, vi er tilfredse med og det bedste resultat i Thisted Bryghus historie. Det er ottende år i træk med overskud og vi har igennem året haft godt styr på vores omkostninger, siger Aage Svenningsen, der er direktør for Thisted Bryghus, i en pressemeddelelse. 

Det gode resultat styrkes af, at Thisted Bryghus har investeret i både en ny bygning og byggeriudstyr. Efter skat står de jyske ølbryggere med et overskud på mere end fire millioner. 

Overskuddet skyldes, at bryghuset har øget salget.

- Vi har realiseret en nettoomsætning på 53.6 mio. kr., som er rekord og en stigning på godt 4,7 mio. kr. i forhold til sidste regnskabsår, siger direktøren.

Overskud skal sikre fremtiden

Thisted Bryghus har i regnskabsåret investeret næsten 26 millioner kroner i nye bygninger, samarbejde med kommunen og bedre parkeringsforhold. Alt sammen investeringer der skal være med til at sikre fremtiden. 

- Det er afgørende for fremtiden for Thisted Bryghus at skabe overskud, der kan være det økonomiske fundament for en betydelig egenfinansiering af de investeringer, vi står overfor i fremtiden for at overleve som folkeejet lokalt bryggeri, siger Aage Svenningsen.

Læs også Følg byggeriet: Thisted Bryghus snart færdig med historisk stor udvidelse

Overskuddet skal blandt andet gå til økologi. 

- Økologisk øl og udvikling af nye øltyper med udgangspunkt i økologi og Thy, er fortsat et fokusområde for os, siger direktøren. 

- Vi skal fortsat fokusere på at udvikle gode smagsoplevelser til danskerne i alle dele af landet. Det kan vi blandt andet gøre gennem vores samarbejde med Nationalpark Thy, hvor vi henter råvarer og ingredienser, der tilføres øllet og gør det unikt, fortsætter han. 

Thisted Bryghus er folkeejet af flere end af cirka 2.200 aktionærer og beskæftiger 23 medarbejdere på bryggeriet i Thisted. Bryggeriet blev startet af lokale Thyboer i 1902.

Læs også Thisted Bryghus investerer i fremtiden: Nye tanke sætter tryk på bryggeriet